fbpx

Feng Shui: Mediul înconjurător- succesul tau si al afacerii tale

feng shui

Știai că Mediul înconjurător al unei clădiri contribuie la succesul nostru?

 

La o evaluare Feng Shui ne folosim în mod obligatoriu de Școala busolei și de Școala formei. Aceste școli sunt interdependente, după cum spune GM Raymond Lo: „Relația dintre ele este similară cu relația dintre hardware și software, deci nu pot fi separate”.

În cele ce urmează vă voi spune câte ceva despre Școala Formei, cea care se referă la tot ce putem vedea cu ochiul liber, aceasta cuprinde două categorii de elemente cărora trebuie să le acordăm mare atenție:

  1. Formele din mediul înconjurător – sunt reprezentate de formele naturale de relief, precum munți, dealuri, ape, etc.
  2. Configurațiile din mediul înconjurător – se referă la elementele interioare sau exterioare create de om (de la mobila sau culorile și obiectele dintr-o încăpere, la clădirile sau autostrăzile din proximitatea locuinței/ spațiului de lucru)

În calculele Feng Shui-ului Tradițional se analizează chiar și detalii precum forma unei mese, a unui covor, sau faptul că locuim în zonă de munte sau de deal, deoarece aceste elemente ne pot influența semnificativ bunăstarea.

 

Unde este cel mai bine sa fie amplasata o cladire asfel incat sa fie benefica din punct de vedere Feng Shui?

 

Într-un mod ideal o clădire ar trebui să aibă în spatele ei o formă de relief mai înaltă decât clădirea respectivă sau o altă construcție mai înaltă decât ea. În lateralele clădirii este de aseamenea favorabil să avem alte forme de relief sau alte clădiri, de data aceasta nu neapărat mai înalte, iar în fața clădirii să avem „apă” cum o numim în Feng Shui, care poate fi chiar un lac, un râu sau o câmpie, un spatiu deschis.

 

Tari cu Feng Shui bun pentru turism!

 

Daca ar fi să extrapolăm cele discutate mai sus la nivel de țări, credeți că este întâmplător faptul că țari precum Grecia, Bulgaria sau Italia au succes în turism? Acestea au foarte multe clădiri situate la baza masivelor muntoase, protectia de care vorbim in Feng Shui, dar si cu iesire la mare- apa fiind asociata in Feng Shui cu prosperitatea. Peisajele sunt superbe, iar poziționarea formelor de relief este ideală pentru a aduce prosperitate și bunăstare acestor zone.

Dacă ne uităm la harta României, munții noștri „îmbrățișează” centrul, partea de nord și nord-vest, zone mai prospere decât altele. Litoralul nostru ar fi fost mult mai susținut dacă avea și el niste munți sau dealuri.

Feng Shui Turism vacanta

Bineînțeles că sunt și alți factori care contribuie la buna noastră stare, cum ar fi perioada de noroc în care ne aflăm sau spațiul în care locuim/lucrăm, după cum am detaliat  în articolele Ce este BaZi si la ce ajuta? și Ce stiam despre Feng Shui si ce am aflat!

Vă doresc să aveți inspirația de a face alegerile potrivite în tot ceea ce vă propuneți!

Dacă ați rezonat cu ce ați citit, va rog să vă abonați la Newsletter și să dați like paginii de Facebook SerenitiPro pentru mai multe informații utile.

Toate cele bune!

Elena Ștefan

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ultimele postari

Elena Stefan

specialist Feng shui
& astrologie chineza

Dacă dorința este puternică și bine definită, Universul ne aduce întotdeauna în cale situațiile sau persoanele care să ne ofere răspunsurile pe care le căutam.

Elena Stefan

Favorite
Oferta

Fa o schimbare pozitiva in viata ta

Exploreaza

abonare
serenitipro

înscrie-te pentru a primi ultimele noutăți în materie de feng shui și nu numai, direct pe mail-ul tău!