fbpx

Ce stiam despre Feng Shui si ce am aflat!

Adevarata abordare a Feng Shui-ului, cel Tradițional!

Acum mulți ani am auzit  pentru prima dată de efectele benefice ale Feng Shui-ului, acestea stârnindu-mi instant interesul. Prin urmare, am început să mă documentez și să achiziționez toate cărțile pe care le găseam referitoare la acest subiect și să cumpăr diverse obiecte recomandate în cărțile respective, precum rațe mandarine și nouă bujori pentru armonie în cuplu sau broaște cu bani în gură și bănuți chinezești pentru prosperitate, etc.

Se presupunea că aceste obiecte vor face o magie, iar în viața mea totul va fi perfect. Spre mirarea mea, nu am avut parte de nici o schimbare. Convinsă de faptul ca Feng Shui-ul trebuie să funcționeze, mă tot gândeam la ce făceam greșit…poate cărțile nu erau de ajuns, sau poate nu le-am citit pe cele potrivite, poate obiectele nu erau adecvate, sau poate nu erau în locul potrivit.

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste întrebări, am început să caut cursuri despre Feng Shui, iar spre surprinderea mea, prețurile cursurilor aveau o varietate foarte mare, începând de la 300 lei și ajungând până la 900 EURO. De ce existau asemenea diferențe? Ce era special la cursurile mai scumpe? Ei bine, exista o singură metodă de a afla! Să particip chiar eu la unul din acestea.

 

Ce am aflat la primul meu curs de Feng Shui Tradițional? 

În anul 2011 am participat la primul meu curs de Feng Shui Tradițonal susținut de Grand Master Raymond Lo. Cursul s-a desfășurat pe parcursul a șapte zile și a cuprins un modul de începători și unul de avansați.

Pe parcursul acestui curs, întrebările mele pareau să capete răspuns una câte una și am să enumăr câteva „noutăți” în cele ce urmează:

 • Feng înseamnă VÂNT, iar Shui înseamnă APĂ;
 • Feng Shui-ul este o știință care a aparut în urmă cu peste 6000 de ani și studiază mișcarea energiilor;
 • Am aflat despre „Școala formei” care face referire la tot ceea ce vedem cu ochiul liber, începand de la configurațiile din mediu natural (munți, dealuri, ape, etc) până la obiectele pe care le avem în locuință (formele mobilierului, ale accesoriilor, culorile, etc.)
 • Am aflat că există nouă energii care ne influențează spațiul în care locuim sau lucrăm;
 • Feng Shui-ul tradițional se bazează pe formule matematice;
 • Am aflat formulele de zburare a stelelor, pentru că există „Școala Stelelor Zburătoare” prin care aflăm dispunerea celor nouă energii;
 • Am aflat ce reprezintă fiecare energie în parte;
 • Tot atunci am aflat ce este acela un Luo Pan (busolă- instrumentul indispensabil pentru stabilirea influenței energiilor);
 • Am înțeles mult mai bine conceptul Yin-Yang;
 • Am aflat despre Ciclul nașterii și al distrugerii al celor cinci elemente: foc, pământ, metal, apă și lemn;
 • Am auzit pentru prima dată noțiunea de trigrame;
 • Am aflat că există trei perioade și nouă epoci, iar o epocă durează 20 de ani (acum suntem în Epoca 8, din 2024 intrăm în Epoca 9)

Am vrut să menționez câteva dintre lucrurile legate de Feng Shui pe care le-am aflat la primul meu contact cu descoperirea acestei științe pentru că atunci a fost momentul care mi-a demontat multe mituri legate de Feng Shui, acumulate până atunci.

Deși sunt multe școli de Feng Shui cu multe abordări, mă bucur că în ultima perioadă Feng Shui-ul Tradițional a „ prins cât mai mult teren”, datorită faptului că oamenii au văzut beneficiile oferite de aplicarea Feng Shui-ului „calculat”!

Eu mă folosesc de Feng Shui de mai bine de nouă ani și mi-a confirmat de fiecare dată și „relele” și „bunele” .

Vă doresc să aveți inspirația de a face alegerile potrivite în tot ceea ce vă propuneți!

 

Numai bine!

Elena Ștefan

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ultimele postari

Elena Stefan

specialist Feng shui
& astrologie chineza

Dacă dorința este puternică și bine definită, Universul ne aduce întotdeauna în cale situațiile sau persoanele care să ne ofere răspunsurile pe care le căutam.

Elena Stefan

Favorite
Oferta

Fa o schimbare pozitiva in viata ta

Exploreaza

abonare
serenitipro

înscrie-te pentru a primi ultimele noutăți în materie de feng shui și nu numai, direct pe mail-ul tău!