fbpx

BaZi, mana în mana cu Feng Shui

Acum nouă ani când am început studiul Feng Shui-ului, nici nu știam de existența Celor patru coloane ale destinului, dar ce să vezi? La cursul de Feng Shui am avut șansa de a-mi fi aleasă locuința pentru exemplificare la studiul de caz practic, iar Grand Master Raymond Lo mi-a făcut și coloanele destinului.

Mi-am găsit răspunsurile la toate întrebările pe care mi le pusesem de-a lungul vieții și la toate evenimentele importante din viața mea, atât cele bune, cât și cele mai puțin bune.

Inițial, cursul mi s-a părut foarte greu și nu mă gândeam să aprofundez la nivelul la care am ajuns ulterior. După ce am primit evaluările Feng Shui și a Celor patru coloane ale destinului, am avut acel moment de “Aha!” și am realizat că ar fi o mare pierdere pentru mine să nu folosesc aceste științe!

Atât Feng Shui-ul cât și Cele patru coloane ale destinului sau BaZi, care înseamnă în traducere “opt caractere”, au aceleași “rădăcini” și au ca fundament Ciclul nașterii și al distrugerii sau al cuceririi al celor cinci elemente : Foc, Pământ, Metal, Apă și Lemn.

 

Ce face BaZi? Ce face Feng Shui?

BaZi reprezintă “harta destinului” tău, iar cu Feng Shui descoperi “harta” spațiului în care locuiești sau a locului unde iți desfășori activitatea.

Cum se traduce acest lucru pentru cineva care nu are noțiuni despre Astrologie chineză și Feng Shui? În Cele patru coloane ale destinului, pe lângă harta Destinului, se calculează și harta Norocului. Și acum o să spuneți: “ Păi destinul și norocul nu înseamnă același lucru?”

Ei bine nu! Destinul poate fi “mașina” cu care venim în aceasta lume, iar Norocul este drumul pe care mergem cu această mașină!

Ei cum ar fi să avem și o mașină de lux și un drum perfect? Cred că ne-am plictisi îngrozitor 🙂

Și oricum, orice mașină oricât de performantă ar fi, la un moment dat tot are nevoie de mentenanță, de niște schimburi de ulei, piese, etc. La fel și cu drumurile, în timp vor face niște crăpături, gropi…

Ei bine, făcând analiza Celor patru coloane ale destinului- BaZi putem afla ce “mașină” avem, când mergem pe un drum lin și când apare cate o groapă. Iar atunci, este bine să vedem din timp aceste “obstacole” pentru a le putea ocoli, sau măcar să reducem viteza cât de mult putem astfel încât impactul să fie minim.

Așadar, de ce spuneam că BaZi și Feng Shui merg mână în mână? Pentru că prin folosirea energiilor bune, adică să dormim pe energie bună, să lucram pe energie bună, concomitent cu anihilarea prin remedii a energiilor nefavorabile, vom putea susține foarte mult perioada nostră de Noroc, care se schimbă, de obicei, la aproximativ 10 ani.

Cu alte cuvinte spațiul ne susține norocul, dar și norocul “atrage” spațiul în care locuim sau activăm.

La majoritatea evaluărilor pe care le-am făcut, peste o sută la Feng Shui și mai multe sute de Coloane ale destinului (de obicei la o analiză Fengh Shui fac și analizele astrologice petru toți membrii familiei, și au fost multe alte persoane care au făcut doar analiza BaZi ) am găsit similarități și complementarități între spațiul în care locuiau și perioada norocului în care se aflau.

Analiza BaZi se face odată în viață și Feng Shui-ul tot o dată pentru un spațiu (recomandat este să faci analiza Feng Shui înainte de a face construcția sau de a achiziționă un imobil)!

Chiar merită să-ți descoperi potențialul și să poți anticipa “mișcările” cu BaZi, și să te pui la “adăpost” cu Feng Shui!

Vă doresc să aveți inspirația de a face alegerile potrivite în tot ceea ce vă propuneți!

Numai bine!

Elena Ștefan

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ultimele postari

Elena Stefan

specialist Feng shui
& astrologie chineza

Dacă dorința este puternică și bine definită, Universul ne aduce întotdeauna în cale situațiile sau persoanele care să ne ofere răspunsurile pe care le căutam.

Elena Stefan

Favorite
Oferta

Fa o schimbare pozitiva in viata ta

Exploreaza

abonare
serenitipro

înscrie-te pentru a primi ultimele noutăți în materie de feng shui și nu numai, direct pe mail-ul tău!