fbpx

Ce este BaZi si la ce ajuta?

Întotdeauna m-am întrebat de ce se întamplă anumite lucruri în anumite perioade? Da, avem tendința să găsim tot felul de explicații raționale atunci când lucrurile nu ne ies așa cum ne dorim, dar de ce sunt perioade în care, de exemplu, muncim mult și lucrurile nu se întamplă și alte ori deși nu ne agităm prea tare, lucrurile se așează repede, uneori fără să ne așteptăm? Sau de ce unii oameni au o viață frumoasă și ușoară și alții se chinuie și sunt nefericiți? Sau de ce unii oameni se îmbolnăvesc de boli grave, poate la tinerețe, iar alții mor de bătrânețe fără să sufere? Etc…

Sau dacă e să facem referire și la felul nostru de a fi: Ok, știm că suntem diferiți, dar poate te-ai întrebat și tu, ca și mine de ce unii oameni sunt mai sociabili decât alții sau sunt mai repede acceptați în diverse grupuri/colectivități, de ce unora le este ușor în rolul de lider/ manager și altora le este greu și nu pot avea autoritatea necesară, de ce unii oameni lucrează mai bine singuri decât în echipă sau invers, de ce unora le place mai mult căldura decât frigul sau mai mult dulce decât sărat, de ce unii oameni învață cu ușurință și altora nu le place “cartea”, de ce unii oameni sunt prea” serioși” și alții mai “flower power” 😊 ? Și multe alte „De ce-uri”…

Ei bine o analiza BaZi (care înseamnă în traducere “opt caractere”) face lumină în toate aspectele vieții noastre! Aceasta știință se mai numește și Cele patru Coloane ale Destinului sau Cei patru stâlpi ai destinului.

De ce se numește Cele patru coloane ale destinului sau Cei patru stâlpi ai destinului?

Analiza BaZi se face pe baza orei, zilei, lunii și a anului în care te-ai născut. Prin urmare, ora reprezintă stâlpul orei, ziua reprezintă stâlpul Sinelui sau Day Master, luna reprezintă stâlpul orei și anul reprezintă stâlpul anului. Fiecare stâlp este reprezentat de două elemente, de aici și denumirea de opt caractere.

Această metodă a fost inventată de chinezi pentru prezicerea viitorului și a devenit sistemul cel mai respectat, apreciat și cel mai folosit din metafizica chineză. Este o metodă perfect logică și uşor de aplicat care are la bază teoria Celor cinci elemente. Chinezii au reprezentat în mod simbolic aceste elemente de cinci, să le spunem, materiale: Foc, Pământ, Metal, Apă și Lemn. O asociere perfect gândită pentru că omul face și el parte integrantă din natură. Mai mult decât atât, aceste elemente au fost corelate cu părți ale corpului, ale feței, organe, gust, forme, culori, sunete, sentimente, anotimpuri, vreme, direcții cardinale, etc.

Cum vom proceda?

Vom converti data nașterii: ora, ziua, luna și anul nașterii în elementele menționate mai sus, folosind “unealta de bază” și anume calendarul de mai jos:

 

În urma calculelor și a etalării hărților Destin și Noroc (diferența dintre destin și noroc descrisa aici) putem afla ce reprezintă și cum ne infuentează fiecare element în parte din cele 5 (Foc, Pământ, Metal, Apa și Lemn), care ne “susțin” și care ne “consumă”, cu alte cuvinte, care ne sunt favorabile și care ne sunt mai puțin favorabile.

Fiecare avem perioade mai bune și mai puțîn bune, în urma acestei analize vei afla care sunt perioadele tale cele mai favorabile și cum să le amplifici. Vei afla care sunt perioadele în care apar ciocniri sau conflicte și ce să faci pentru a le evita. Accidentele, bolile, despărțirile apar în astfel de perioade de ciocniri, duble sau triple penalizări, etc. Cum se spune “mai bine să previi decât să tratezi”!

Iți vei înțelege mai bine comportamentul, personalitatea, vei ști care sunt punctele tale forte, care este domeniul în care să lucrezi sau să faci afaceri pentru a avea succes, în ce domeniu să faci carieră, dacă e mai bine să fii angajat sau să fii freelancer; sau ce culori, alimente, suplimente iți sunt mai benefice. De asemenea poți afla ce cauți la partener, cum să fie ea/el, perioada în care sunt șanse mari să apară ea/el, se poate vedea compatibilitatea și tipul de relație, când e ok să faci “pasul” sau când e ok să faci copii. Sunt multe femei care în ultimii ani au apelat la tehnologiile medicale pentru a putea rămâne însărcinate și majoritatea au făcut mai multe încercări până să reușească. Ei bine și în aceasta situație putem vedea care este perioada cu mult mai multe șanse de reușită, evitând astfel consumul de bani, timp, că să nu mai amintim și de starea emoțională prin care trece femeia în tot acest proces.

Practic, Analiza Celor patru Coloane ale Destinului îți permite să te cunoști mult mai bine și să anticipezi viitorul la modul științific! Se face o data în viață!

Vă doresc să aveți inspirația de a face alegerile potrivite în tot ceea ce vă propuneți!

Numai bine!

Elena Ștefan

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ultimele postari

Elena Stefan

specialist Feng shui
& astrologie chineza

Dacă dorința este puternică și bine definită, Universul ne aduce întotdeauna în cale situațiile sau persoanele care să ne ofere răspunsurile pe care le căutam.

Elena Stefan

Favorite
Oferta

Fa o schimbare pozitiva in viata ta

Exploreaza

abonare
serenitipro

înscrie-te pentru a primi ultimele noutăți în materie de feng shui și nu numai, direct pe mail-ul tău!